baptist-logo-small-xl

BaptistKirkens nyhedsbrev uge 41, 2024

25. årgang – onsdag den 9. oktober 2024


Støt vores fælles blad baptist.dk!

Morten Kofoed besøger Mor-barn projekt i Musema

Goddag og farvel i BaptistKirken

Kirkebyggeri i Sæby: Et kirkeligt, kulturelt og åndeligt frirum for seniorer

Mon I kan hjælpe os?

”Lad os tale om tro”

Genstart2025 – følg nyheder og proces

Næste nyhedsbrev


Støt vores fælles blad baptist.dk!

baptist.dk nr. 4, som har temaet ’Dialog’ om den vigtige samtale og kendskab på tværs af religioner, er nu på vej ud i modtagernes postkasser. Årets sidste blad, der udkommer til december, får titlen ”Jagten på den sunde kirke”. Et blad, der kommer til at reflektere over, hvad der kendetegner en livsduelig menighed.
baptist.dk er udelukkende finansieret af frivillige gaver og udkommer derfor kun, fordi gode givere støtter bladet. Vi er derfor meget taknemmelige for, at mange vælger at betale – ofte store beløb – til det missionsprojekt, som vi også anser vores kirkeblad for at være.
Fordi trykudgift og porto er steget meget, har vi brug for flere gaver, og vi håber, at du også vil støtte. Send en gave på MobilePay 143 404 eller kontonr. 3201 10042879 mærket ’baptist.dk’. Gaver er fradragsberettigede og kan indberettes til SKAT efter gældende regler.


Morten Kofoed besøger Mor-barn projekt i Musema

Missionssekretær Morten Kofoed har på sin tur til Burundi været i Musema i det nordlige Burundi. I Musema er der gang i den for tiden, fortæller han: ”Udover en stor og levende menighed, Batwa-projekt og børneprojekt, har Burundis baptistsamfund, UEBB, for to måneder siden startet aktiviteterne i Mor-Barn projektet”. Projektet skal hjælpe mere 12.000 børn under 5 år og deres familier til bedre sundhed, bedre ernæring og i det hele taget et bedre liv! Dødeligheden for netop børn under 5 år er utrolig høj, og det gør vi altså noget ved nu! Der uddannes såkaldte ’Lysmødre’, der besøger familierne og lærer dem fx at tilberede næringsrige måltider af de råvarer, der er til stede i lokalsamfundet. Det kan lyde banalt, men ændring af spisevaner er også på de breddegrader vanskelige.
Morten besøgte også Batwa-landsbyerne både ved Musema og tæt på Rubura. Her er man gået i gang med at hjælpe endnu en landsby. Der er blevet etableret vandforsyning, og nu er man gået i gang med at bygge huse, og de ihærdige medarbejdere underviser i både sundhed og landbrugsmetoder. Under besøget blev hele tre huse navngivet, da en glad giver havde støttet projektet. Det kan man se mere om her: https://www.facebook.com/groups/1064916223715850.
Til sidst besøgte Morten en lejr for internt fordrevne, hvor vi med nødhjælpsmidler fra Danida har kunnet hjælpe godt 1.500 familier med mad og andre basale fornødenheder i cirka en måned. I alt er mere end 6.000 familier fordrevet fra deres landsbyer pga. oversvømmelser forårsaget af store regnmængder og en stigende vandstand i den store Tanganyika sø. Glæden over hjælpen var stor, men behovene er desværre fortsat store og det har lange udsigter, inden de kan vende hjem eller få tildelt et nyt sted at bo.
Vil du støtte nogen af de omtalte projekter, kan du sende en gave på MobilePay 911 118 eller til konto 3201 10042879 mærket hhv. ’Mor/barn’, ’Batwa’ eller ’Oversvømmelser Burundi’. Gaver er fradragsberettigede efter gældende regler.
Morten er tilbage på kontoret fredag den 11. oktober.


Goddag og farvel i BaptistKirken

– er overskriften på en artikel i webmediet baptist.dk om skiftedag på generalsekretærposten. Mere end 50 valgte at bruge deres torsdag eftermiddag i sidste uge på at sige velkommen til Bodil Højbak Møller og farvel – og tak – til Torben Andersen. Læs artiklen og se billederne her.
Torben Andersen har efterfølgende skrevet: ”Tusind tak for en overvældende ’afskedsreception’ og til alle fremmødte: Tak for hilsner og gaver. Nu er det Bodils tur til på sin måde at have et enormt spændende job som generalsekretær i BaptistKirken. Velkommen Bodil og tak for dig!”
Og Bodil Højbak Møller skrev: ”Tusind tak for en overvældende velkomst! Tak til alle der kom, tak for fine taler og opmuntrende ord. Tak for alle de flotte blomster og gaver. Af hjertet tak.”


Kirkebyggeri i Sæby: Et kirkeligt, kulturelt og åndeligt frirum for seniorer

Sæby Baptistkirke vælger at målrette indsatsen mod seniorerne. Det er måske en god idé, når halvdelen af kirkens naboer er fyldt 65 år. Webmediet baptist.dk bringer en artikel om menigheden, hvor man tror på, at alder er en mulighed og ikke en hindring for aktivitet. Rammerne bliver perfekte, når den nye kirke indvies søndag den 19. januar 2025.
Læs – eller lyt til – artiklen her


Mon I kan hjælpe os?

Sådan spurgte Danske Baptisters Spejderkorps i sidste nyhedsbrev, fordi de har brug for 100 donationer á 200 kr. i 2024 for at kunne søge momskompensation.
Desværre havde de fået skrevet et forkert MobilePay nummer! Man kan støtte DBS via MobilePay 39454 eller ved bankoverførsel til reg.nr. 9102 kontonr. 202 57 49602.
Hvis man vil støtte en bestemt kreds og/eller have donationen opgivet til Skat, så skrives kredsnavn og cpr-nr. i bemærkninger. Det kan gøres både på MobilePay og ved bankoverførsel.


”Lad os tale om tro”

BaptistKirken er sammen med store dele af det danske kirkeliv med i kampagnen ”Lad os tale om tro”. Se samtalevideoerne og brug dem til at starte samtalen om tro: I husgruppen, i menigheden, med venner, kolleger eller studiekammerater. Se websiden https://www.ladostaleomtro.dk/.
Informationsbrev med links til kommunikationspakke findes her.
Del jeres lokale oplevelser med “Lad os tale om tro”: Skriv til Nyhedsbrevet (info@baptistkirken.dk) eller webmediet baptist.dk (webredaktion@baptist.dk).


Genstart2025 – følg nyheder og proces

På webmediet baptist.dk vedligeholder vi en samlet oversigt over alle artikler, der vedrører Genstart2025 – både ledelsens informationer og kommentarer.
Brug linket i toppen af baptist.dk eller spring direkte ind på siden.


Næste nyhedsbrev

… udsendes onsdag d. 23. oktober – dvs. der kommer ikke et nyhedsbrev i næste uge.

BaptistKirkens nyhedsbrev – ekstra

25. årgang – søndag den 18. august 2024


Ny generalsekretær ansættes


Ny generalsekretær ansættes

Ny generalsekretær ansættes

BaptistKirkens ledelse har valgt at kalde Bodil Højbak Møller til stillingen som generalsekretær med ansættelse pr. 1. oktober 2024.
Ledelsen har valgt at give Bodil dette kald, fordi vi oplever, at hun besidder mange af de kvalifikationer, som generalsekretæren skal have.
Bodil har en solid teologisk viden og har virket gennem en del år som præst i Korskirken. Det er vigtigt at have teologisk uddannelse og erfaring som præst for vores generalsekretær, særligt i den fremtid som vi ser ind i, da vi gerne vil knytte præsterne tættere til kirkesamfundets virke.
Derudover har Bodil både uddannelse og erfaring som leder i erhvervslivet. Generalsekretæren er leder både i det nære for vores ansatte og for det store – menigheder og præster.
Sidst men ikke mindst har Bodil en livslang dedikation og erfaring med kirkeligt frivilligt arbejde i vores kirkesamfund. Alle disse kompetencer finder vi er vigtige for det kald, som Bodil nu har valgt at påtage sig.
BaptistKirkens ledelse ved, at det er en stor og krævende opgave, som Bodil nu påtager sig. Vi er glade over, at Bodil har valgt at stille sig til rådighed for vores kirke.
Vi glæder os til samarbejdet og ønsker Bodil al Guds velsignelse i kaldet.

På ledelsens vegne
Vibeke Dalsgaard

BaptistKirkens nyhedsbrev uge 40, 2024

25. årgang – onsdag den 2. oktober 2024


Ny generalsekretær

Kirkelukninger i Rwanda

Kvindernes Verdensbededag

”𝗟𝗮𝗿𝘀 𝗕𝗼 𝗵𝗮𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗹𝗶𝗴𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘁𝘆𝘁𝘁 𝗺𝘆𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗳𝗼̈𝗿 𝗺𝗮̊𝗻𝗴𝗮”

Mon I kan hjælpe os igen i år?

Fællesrejse til BWAs verdenskongres i Australien

”Lad os tale om tro”

Genstart2025 – følg nyheder og proces


Ny generalsekretær

Bodil Højbak Møller er nu startet som BaptistKirkens generalsekretær, og vi glæder os til at byde hende velkommen ved receptionen i morgen d. 3. oktober kl. 15-17 i Købnerkirkens café, Shetlandsgade 6, 2300 København S. Skal du kontakte Bodil, skal du bruge mailadressen: bodil@baptistkirken.dk eller tlf.nr. 3170 7971.


Kirkelukninger i Rwanda

Missionssekretær Morten Kofoed har tilbragt nogle gode dage i Rwanda med møder med vores partnere og tilsyn med vores projekter. Morten har bl.a. besøgt projektet, der hjælper de unge enlige mødre i Butare. ”Det er virkeligt fantastisk at se den udvikling, de unge kvinder har været igennem siden begyndelsen”, fortæller Morten og fortsætter: ”Jeg møder nu unge selvstændige og målrettede kvinder, der vil klare sig selv, og nogle af dem er tilmed blevet gift og har stiftet familie”. Også relationerne til forældre, kirke og lokalsamfund er blevet bedre.
Et af de helt store temaer, er de mange kirkelukninger alle kirker har oplevet. Kun 49 af AEBRs over 280 kirker er åbne for tiden.
Rwandas parlament vedtog i 2018 en ny kirkelov, hvor der blev stillet krav til uddannelsesniveau hos præster og ledelse samt til kirkernes standard. Kravene er dog gradueret i forhold til, om de ligger i større byer eller ude på landet. Kravene spænder fra ordentlige toiletforhold, adgangsmuligheder for handicappede og flisebelagte parkeringspladser til de mere eksotiske i form af ’pæne haver’ foran kirken og lyddæmpende foranstaltninger og udluftning. Pga. Corona blev der lempet på håndhævelsen, og perioden, hvor tingene skulle være på plads, blev forlænget. Men nu bliver det altså håndhævet og kirkerne lukket. I baptistkirken er de gået i gang med klargøringen af deres kirker, og over 50 venter nu på myndighedernes tilladelse til at genåbne. Vi forsøger at hjælpe dem, så godt vi kan. Du kan også støtte med et beløb på MobilePay 911 118 eller konto 3201 10042879 mærket ’Kirker i Rwanda’.


Kvindernes Verdensbededag

Hvert år siden BWAW – Baptist World Alliance for Women – blev dannet i 1950, har man fejret bededag på tværs af kontinenterne den første mandag i november. I år lægges der op til, at man fejrer den i løbet af ugen mellem 3/11 og 10/11. Der er et online opstartsevent lørdag 12/10 kl. 12 dansk tid, hvor man i en time kan være sammen i bøn, lovsang og tilbedelse med kvinder over hele verden. Dette event kan man tilgå på http://BWAWomen.org.
Igen i år er der oversat bededagsmateriale samt lavet en PowerPoint, man kan bruge til de lokale bededagsfejringer. Materialerne findes på Kvindenetværkets hjemmeside www.baptistkvinder.dk.


”𝗟𝗮𝗿𝘀 𝗕𝗼 𝗵𝗮𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗹𝗶𝗴𝗲𝗻 𝗯𝗲𝘁𝘆𝘁𝘁 𝗺𝘆𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗳𝗼̈𝗿 𝗺𝗮̊𝗻𝗴𝗮”

– var blot en af mange hilsner på Facebook, da Karin og Povl Erik Markussen fortalte, at deres ven gennem mere end 50 år, musikeren og komponisten Lars Bo Jensen, var død.
Lars Bo var i sine yngre dage en central skikkelse i BaptistKirkens musikliv – han arrangerede, komponerede og spillede til utallige begivenheder.
Læs om hans liv, levet til stor glæde og inspiration for mange mennesker, på webmediet baptist.dk.


Mon I kan hjælpe os igen i år?

Danske Baptisters Spejderkorps har brug for 100 donationer á 200 kr. i 2024. Uden disse 100 donationer kan vi ikke søge momskompensation. Man kan støtte via MobilePay 39545 eller ved bankoverførsel til reg.nr. 9102 kontonr. 202 57 49602.
Hvis man vil støtte en bestemt kreds og/eller have donationen opgivet til Skat, så skrives kredsnavn og cpr-nr. i bemærkninger. Det kan gøres både på MobilePay og ved bankoverførsel.


Fællesrejse til BWAs verdenskongres i Australien

De norske baptister arrangerer en fællesrejse næste sommer til Australien med rundrejse og deltagelse i Baptisternes Verdensalliances kongres i Brisbane. Der er udrejse fra Oslo og København 2. juli 2025, og man er hjemme igen d. 15. juli. Læs mere om rundrejsen, praktisk info og tilmelding i folderen, der findes her.


”Lad os tale om tro”

BaptistKirken er sammen med store dele af det danske kirkeliv med i kampagnen ”Lad os tale om tro”. Se samtalevideoerne og brug dem til at starte samtalen om tro: I husgruppen, i menigheden, med venner, kolleger eller studiekammerater. Se websiden https://www.ladostaleomtro.dk/.
Informationsbrev med links til kommunikationspakke findes her.
Del jeres lokale oplevelser med “Lad os tale om tro”: Skriv til Nyhedsbrevet (info@baptistkirken.dk) eller webmediet baptist.dk (webredaktion@baptist.dk).


Genstart2025 – følg nyheder og proces

På webmediet baptist.dk vedligeholder vi en samlet oversigt over alle artikler, der vedrører Genstart2025 – både ledelsens informationer og kommentarer.
Brug linket i toppen af baptist.dk eller spring direkte ind på siden.

BaptistKirkens nyhedsbrev uge 39, 2024

25. årgang – onsdag den 25. september 2024


Kaldets omveje: Fra Korea til Kristuskirken

Genstart2025

”Menneske, dit liv er stort”

Resam og Folketingets Kirkeudvalg afholder offentlig høring om at begrænse religiøs polarisering

Midtsjællandsk kirkesalg får opmærksomhed i medierne

”Lad os tale om tro” – kampagnen fortsætter

Genstart2025 – følg nyheder og proces


Kaldets omveje: Fra Korea til Kristuskirken

Emil Bredahl Lavsen er nyansat præst i Kristuskirken midt på Nørrebro. Det helt rigtige sted når man brænder for at være præst for byens folk. Webmediet baptist.dk har talt med Emil, der rejste hjem til Danmark med sin familie, da Corona lukkede for alt kirkeliv i Korea. Læs – eller lyt til – Emils historie om 16 år i Korea med teologistudier, præstetjeneste, egen virksomhed og – ikke mindst – den store kærlighed!
Læs – eller lyt til artiklen om Emil på webmediet baptist.dk.


Genstart2025

Der er desværre problemer med trykningen af materialet ’Spor at gå’, som skal bruges til samtaler i menighederne i forbindelse med BaptistKirkens Genstart2025-proces. Materialet er derfor blevet forsinket, men det skulle meget gerne komme ud snarest. Indtil da kan materialet findes i en PDF-udgave her.


”Menneske, dit liv er stort”

”Vi lukker livet op og sætter fantasien i sving med salmer og digte af Lars Busk Sørensen.
Velkommen til salmesangsgudstjeneste søndag den 29. september kl. 19.00 i Vaarst Baptistkirke med Hans Hjort og Raymond Jensen.
Vi øver salmerne fra kl. 18.”


Resam og Folketingets Kirkeudvalg afholder offentlig høring om at begrænse religiøs polarisering

Høringen finder sted 20. november kl. 10-12 i Landstingssalen på Christiansborg. Den er en anledning til at tale om tro og religiøsitet som et konstruktivt udgangspunkt for at fremme gensidig forståelse og respekt og modvirke polarisering i samfundet. Blandt de medvirkende er Jair Melchior, overrabbiner, Det Jødiske Samfund; Marianne Gaarden, biskop, Folkekirken og Naveed Baig, imam, Dansk-Islamisk Center.
Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. Tilmelding og program på dette link.
Som generalsekretær i BaptistKirken har Torben Andersen fulgt arbejdet i Resam i fem år og giver nu pladsen videre til Bodil Højbak Møller. ”Det har været spændende og lærerigt at følge Resams arbejde tæt i en årrække. Jeg har fået en dybere forståelse af, hvor vigtig samtalen er mellem ledere i trossamfund og religioner. Vi har brug for at lære hinanden bedre at kende og aktivt være med til at begrænse religiøs polarisering”, siger Torben og henviser i øvrigt til Resams hjemmeside for yderligere information.


Midtsjællandsk kirkesalg får opmærksomhed i medierne

Midtsjællands Baptistmenighed lukker med udgangen af 2024. Det skal foregå i god ro og orden. Derfor er kirken i Nyrup sat til salg hos en lokal ejendomsmægler. Menigheden orienterede i en pressemeddelelse lokale medier og samarbejdspartnere om lukningen. Det medførte uventet stor opmærksomhed i medierne:
17. september bragte Sjællandske Medier historien ”Billigere end du tror – nu kan du købe din egen kirke”. 18. september kunne man under overskriften ”Her kan du købe din helt egen kirke” læse om salget af kirken på TV2 ØST. 20. september fulgte BT op med spisesedlen ”Dansk kirke sat til salg” på websiden bt.dk. ”Klikkede” du videre var overskriften: ”Oh hallelujah: Nu kan du købe din egen kirke”. Kristeligt Dagblad fulgte op med web-artiklen (der senere kom i papir-udgaven): ”Midtsjællandsk menighed opløser sig selv og sælger kirke.
Du kan læse pressemeddelelsen fra Midtsjællands Baptistmenighed her.


”Lad os tale om tro” – kampagnen fortsætter

BaptistKirken er sammen med store dele af det danske kirkeliv med i kampagnen ”Lad os tale om tro”. Se samtalevideoerne og brug dem til at starte samtalen om tro: I husgruppen, i menigheden, med venner, kolleger eller studiekammerater. Se websiden https://www.ladostaleomtro.dk/.
Der er udsendt information om og link til en kommunikationspakke med PR-materiale og inspiration til lokale arrangementer i menighederne. Informationsbrev med links findes her.
Del jeres lokale oplevelser med “Lad os tale om tro”: Skriv til Nyhedsbrevet (info@baptistkirken.dk) eller webmediet baptist.dk (webredaktion@baptist.dk).


Genstart2025 – følg nyheder og proces

På webmediet baptist.dk vedligeholder vi en samlet oversigt over alle artikler, der vedrører Genstart2025 – både ledelsens informationer og kommentarer.
Brug linket i toppen af baptist.dk eller spring direkte ind på siden.

BaptistKirkens nyhedsbrev uge 38, 2024

25. årgang – onsdag den 18. september 2024


Morten til Rwanda og Burundi

”Når de unge søger rum for fordybelse i kirken, er svaret ikke lysshows og røgmaskiner”

Emil Bredahl Lavsen indsat som præst i Kristuskirken

”Lad os tale om tro” – ramte Danmark med succes

Leonard Cohen i Lyngby

Genstart2025 – følg nyheder og proces


 

Morten til Rwanda og Burundi

23. september tager missionssekretær Morten Kofoed til Rwanda for at tilse projekter og møde partnerne.
Danmark åbner en ambassade i Rwanda i nær fremtid, og Morten besøger også den kommende ambassade, inden turen går til Butare for at besøge projektet med de enlige mødre. I Rwanda er mange kirker blevet lukket af myndighederne de seneste måneder, og baptistkirken er ikke gået ram forbi. Morten besøger nogle af kirkerne for at undersøge, hvad der skal til, for at de kan genåbne.
Efter møder med Baptistkirken i Rwandas ledelse og projektfolk, går turen videre til Burundi 28. september, hvor Morten blandt andet skal besøge de områder, der blev oversvømmet tilbage i marts, og som vi efterfølgende har hjulpet med nødhjælp.
Morten er tilbage på kontoret den 11. oktober.


 

”Når de unge søger rum for fordybelse i kirken, er svaret ikke lysshows og røgmaskiner”

Ordene kommer fra Ulrick Refsager Dam, der er ny præst i Kløvermarkskirken i Holbæk. Han drømmer om kirken som et forvandlende fællesskab. En udvidet familie, mennesker der ser dig og elsker dig, som du er. Læs – eller lyt til – hele interviewet med Ulrick på webmediet baptist.dk.


 

Emil Bredahl Lavsen indsat som præst i Kristuskirken

Søndag den 16/9 var der fest i Kristuskirken. Emil Bredahl Lavsen blev indsat som præst under stor festivitas, med lovsang, smukt violinspil af Emils hustru Yu-Min Seo og velkomstord fra nabomenigheder og BaptistKirkens ledelse. Tjek Kristuskirken på Facebook og Instagram: Der er masser af festbilleder!
Der er et portræt af Emil på vej på webmediet baptist.dk i løbet af denne uge.


 

”Lad os tale om tro” – ramte Danmark med succes

Lanceringen i sidste uge betød, at 250.000 danskere så opslagene på sociale medier – på de første to døgn!
Teamet bag lanceringen fortæller også om positiv anmeldelse på webmediet kirke.dk, forsideartikel i Kristeligt Dagblad og skærmtid til idémanden bag kampagnen Mikael Wandt Laursen i News & Co på TV2. Mikael og skuespilleren Farshad Kholghi var også gæster Go’ Aften Live i torsdags. Og der er mere på vej!
BaptistKirken er sammen med store dele af det danske kirkeliv med i kampagnen ”Lad os tale om tro”. Se samtalevideoerne og brug dem til at starte samtalen om tro: I husgruppen, i menigheden, med venner, kolleger eller studiekammerater. Se websiden https://www.ladostaleomtro.dk/.
I menighedsforsendelsen sidste uge var der information om og link til en kommunikationspakke med PR-materiale og inspiration til lokale arrangementer i menighederne. Teamet bag kampagnen modtager gerne information om lokale initiativer. Vi vil også gerne dele information og fortællinger i Nyhedsbrevet (info@baptistkirken.dk) eller på webmediet baptist.dk (webredaktion@baptist.dk).


 

Leonard Cohen i Lyngby

Efter at have optrådt i nordjyske baptistkirker med deres multishow FROM THIS BROKEN HILL med sange af Leonard Cohen i den kommende weekend, vil Straylight.band holde koncert i Lyngby Baptistkirke søndag d. 29. september kl. 19.00

Tag med på en rejse gennem Leonard Cohens poesi og sange. Det handler om Gud, kvinder og alt andet, men mest om Gud og kvinder. Sangene er det primære indhold i et program på halvanden time. Mellem sangene er der fortællinger i ord, billeder og videoklip om Cohens liv og hans litteratur og musik.
Leonard Cohen (1934-2016) var canadisk forfatter og sangskriver. Hans drivkraft var længslen efter Gud og kærligheden. Det brudte menneske har fjernet sig fra Gud og kæmper for at finde tilbage. Leonard Cohen deler sine erfaringer fra sin kamp for at finde tilbage til troen og til kærligheden.


 

Genstart2025 – følg nyheder og proces

På webmediet baptist.dk vedligeholder vi en samlet oversigt over alle artikler, der vedrører Genstart2025 – både ledelsens informationer og kommentarer.
Brug linket i toppen af baptist.dk eller spring direkte ind på siden.

BaptistKirkens nyhedsbrev uge 37, 2024

25. årgang – onsdag den 11. september 2024


Invitation til reception 3. oktober

Tilmeldingsfrist til IM temadag i Aarhus

Fra ”bikere” i Texas til Bethelkirken i Aalborg: Irene Bjerres liv er en lovsang til Gud

Leonard Cohen i Nordjylland

Ole Lundegaard deltog i Aftenshowet på DR1

Tølløse Privat- og Efterskole søger ny bogholder

”Lad os tale om tro” – i går gik kampagnen i luften på de sociale medier

Genstart2025 – følg nyheder og proces


 

Invitation til reception 3. oktober

BaptistKirken inviterer til reception for vores afgående generalsekretær Torben Andersen og for vores kommende generalsekretær Bodil Højbak Møller. Receptionen holdes i Købnerkirken, Shetlandsgade 6, 2300 København S, torsdag d. 3. oktober kl. 15.00-17.00. Se invitationen her.


 

Tilmeldingsfrist til IM temadag i Aarhus

Af hensyn til bestilling af forplejning er der sidste tilmeldingsfrist på fredag d. 13. september til temadagen, som BaptistKirkens internationale missionsudvalg afholder i Aarhus Baptistkirke lørdag den 21. september 2024 fra 10.30 til 17.00.
På sommerstævnet fik du måske en lille forsmag på, hvad der begejstrer mange, og hvad der rører sig ude i verden. Nu har du chancen for at møde og høre endnu mere, når både BBU/DBS, Kvindenetværket og BaptistKirken fortæller om de mange aktiviteter, der foregår i Burundi, Rwanda, Myanmar, Honduras og Ukraine. Du kan melde dig til arrangementet enten ved at sende en mail til morten@baptistkirken.dk eller gå ind på Facebook og tilmelde dig. https://www.facebook.com/events/466952916064938?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D
På Facebook kan du også læse lidt mere om, hvad der sker på dagen.
Arrangement er gratis, men vi vil indsamle en kollekt i løbet af dagen til dækning af udgifter og arbejdet i øvrigt.


 

Fra ”bikere” i Texas til Bethelkirken i Aalborg: Irene Bjerres liv er en lovsang til Gud

Med ansættelsen af en musikpræst ønsker Bethelkirken at styrke sang og musik i gudstjenesterne. Og sende et signal om, at forkyndelse gennem sang og musik bliver prioriteret højt i fremtiden. Du kan læse – eller lytte til – portrættet af den nye musikpræst lige her.


 

Leonard Cohen i Nordjylland

Straylight.band optræder i nordjyske baptistkirker med deres multishow FROM THIS BROKEN HILL med sange af Leonard Cohen:

Brovst Baptistkirke fredag 20. sept. kl. 20.00. Entré 50 kr.
Pandrup Baptistkirke lørdag 21. sept. kl. 19.00. Entré 50 kr.
Nørresundby Baptistkirke søndag 22. sept. kl. 15.00. Gratis adgang.

Tag med på en rejse gennem Leonard Cohens poesi og sange. Det handler om Gud, kvinder og alt andet, men mest om Gud og kvinder. Sangene er det primære indhold i et program på halvanden time. Mellem sangene er der fortællinger i ord, billeder og videoklip om Cohens liv og hans litteratur og musik.
Leonard Cohen (1934-2016) var canadisk forfatter og sangskriver. Hans drivkraft var længslen efter Gud og kærligheden. Det brudte menneske har fjernet sig fra Gud og kæmper for at finde tilbage. Leonard Cohen deler sine erfaringer fra sin kamp for at finde tilbage til troen og til kærligheden.


 

Ole Lundegaard deltog i Aftenshowet på DR1

I går den 10. september deltog Ole Lundegaard, præst i Korskirken i Herlev, i Aftenshowet på DR1. Emnet var social kontrol i kristne miljøer og udgangspunktet for samtalen var brødrene Andreas og Sune Gylling Æbeløs bog om deres opvækst. Begge brødre er homoseksuelle og i bogen fortæller de, hvordan de oplever at vokse op og opdage, at deres seksualitet ikke kan accepteres af det omgivende miljø. I udsendelsen giver Ole Lundegaard bl.a. sit bud på, hvad et sundt kristent miljø er.
Se udsendelsen på dr.dk her – Spol frem til 28 minutter og 30 sekunder og se indslaget.


 

Tølløse Privat- og Efterskole søger ny bogholder

”Vi er en skole med fokus på udvikling og dannelse af vores elever på både Efterskolen og Privatskolen. Vi søger den kompetente kollega, som er fagligt stærk og en god tilføjelse her på vores tæt samarbejdende kontor. Dine opgaver bliver hovedsageligt: Elevøkonomi, bogføring, afstemninger, indberetninger til Undervisningsministeriet, deltagelse i regnskabsudarbejdelsen og kvalitetssikring af lønkørsler.
Se hele stillingsopslaget her. Der er ansøgningsfrist 1/11-24 kl. 12.00.”


 

”Lad os tale om tro” – i går gik kampagnen i luften på de sociale medier

Sammen med meget store dele af det samlede danske kirkeliv er BaptistKirken med i kampagnen ”Lad os tale om tro”. Kampagnen lancerer en række samtalevideoer, der kan bruges som inspiration til at tale om tro: I husgruppen, i menigheden, med venner, kolleger eller studiekammerater. Bliv meget klogere på websiden https://www.ladostaleomtro.dk/.
I menighedsforsendelsen i dag er der information om og link til en kommunikationspakke med PR-materiale og inspiration til lokale arrangementer i menighederne. Teamet bag kampagnen modtager gerne information om lokale initiativer.
Vi vil også gerne dele information og fortællinger i Nyhedsbrevet (info@baptistkirken.dk) eller på webmediet baptist.dk (webredaktion@baptist.dk).


 

Genstart2025 – følg nyheder og proces

På webmediet baptist.dk vedligeholder vi en samlet oversigt over alle artikler, der vedrører Genstart2025 – både ledelsens informationer og kommentarer.
Brug linket i toppen af baptist.dk eller spring direkte ind på siden.

 

BaptistKirkens nyhedsbrev uge 36, 2024

25. årgang – onsdag den 4. september 2024


Den 8. september fejrer Brande baptistkirke 50-års fødselsdag!

Når kirken løfter

Genstart2025 – følg nyheder og proces

”Lad os tale om tro”


 

Den 8. september fejrer Brande baptistkirke 50-års fødselsdag!

Den første baptistmenighed i Brande fyldte 100 år i 1963. Den første kirke blev bygget i 1910.
Den nuværende kirkebygnings mure består af marksten og kasserede mursten. Bygningen er ganske utraditionel og fuld af symboler på Guds kærlighed og nærhed. Den er bygget i årene 1971-74 af frivillige. Arkitekten var Kristian Kristiansen, Brande.
Vores kirke er spektakulær, den er både en turistattraktion og samtidigt et hjem for en levende menighed.
Kl. 10 starter dagens program med festgudstjeneste ved menighedens præst Anne-Marie Winther og generalsekretær Torben Andersen. Herefter mange indendørs og udendørs aktiviteter og mulighed for at købe frokost. Musikalske indslag. Billeder og fortælling gennem hele menighedens historie. Kl. 14.30 kagebord med kaffe og te og kl. 15.30 koncert ved Julie Wieland, Brande i kirken.
Velkommen til at fejre jubilæumsdagen med os søndag den 8. september 2024!


 

Når kirken løfter

BaptistKirken støtter en ny konference, der fokuserer på kirkernes mulighed for at forbedre børn og unges trivsel. I 2021 gik en række kirker og organisationer sammen om at lave konferencen ‘Når kirken svigter‘. Dengang var der fokus på, at kirkerne svigtede og udøvede negativ social kontrol. Den dagsorden ønsker en række arrangører at skrive om. Nu skal der fokus på, hvordan kirken løfter børn og unge.
Læs – eller lyt til – mere information i artiklen på webmediet baptist.dk.
‘Når kirken løfter’ er en dagskonference for alle, der arbejder med børn og unge i kirkelige miljøer.
Konferencen finder sted i Odense Bykirke onsdag den 15. januar 2025. Læs mere og tilmeld på https://naarkirken.dk/ Der er kun 210 pladser – så hold jer ikke for længe tilbage med tilmeldingen.


 

Genstart2025 – følg nyheder og proces

På webmediet baptist.dk vedligeholder vi en samlet oversigt over alle artikler, der vedrører Genstart2025 – både ledelsens informationer og kommentarer.
Brug linket i toppen af baptist.dk eller spring direkte ind på siden.


 

”Lad os tale om tro”

Sammen med meget store dele af det samlede danske kirkeliv er BaptistKirken med i kampagnen ”Lad os tale om tro”. En række samtalevideoer, der kan bruges som inspiration til at tale om tro: I husgruppen, i menigheden, med venner, kolleger eller studiekammerater. I efteråret 2024 bliver kampagnen lanceret i offentligheden, men inden da, har du mulighed for at se videoerne og hente inspirationsmateriale på https://www.ladostaleomtro.dk/.

Vi forventer at udsende mere materiale om ”Lad os tale om tro” til alle menigheder i uge 36 eller 37. Materialet er til inspiration og brug ved lokale ”Lad os tale om tro”-arrangementer. Vi vil også meget gerne omtale lokale initiativer i Nyhedsbrevet eller på baptist.dk: Send blot en mail til info@baptistkirken.dk eller webredaktion@baptist.dk.

BaptistKirkens nyhedsbrev uge 35, 2024

25. årgang – onsdag den 28. august 2024


Genstart2025 – Materiale til menighederne

Genstart2025 – Præsteseminar

Tag med på BASIS

Temadag for International Mission i Aarhus

Gør som Odense og Nyrup

Kristendomsklasser

Når krigen rammer…

Boganmeldelse: Børnebiblen ”Den store historie”

Mindeord

Genstart2025 – følg nyheder og proces

”Lad os tale om tro”


 

Genstart2025 – Materiale til menighederne

Som vi fortalte på Landskonferencen, vil der i den kommende tid blive udsendt materialet “Spor at gå”, der kan bruges som oplæg til gruppesamtaler eller menighedssamtaler. Materialet er tænkt til at klæde menigheden på til samtalen om Genstart2025 og sætte gang i refleksionen. Materialet udsendes direkte fra trykkeriet til alle menigheder, således at menighederne modtager 10 hæfter pr. 50 medlemmer. Hvis man ønsker flere hæfter end dette bedes man give besked på lasse@immanuelskirke.dk senest tirsdag d. 3. september. Når man ikke dette vil et begrænset antal yderligere hæfter kunne rekvireres på Sekretariatet efterfølgende.


 

Genstart2025 – Præsteseminar

En anden del af Genstart2025 er, at alle BaptistKirkens præster inviteres til et tre-dages seminar på Ådalen Retrætecenter fra d. 22.-25. oktober. Her begynder første del af den lytte-proces, der leder frem mod Synoden i 2025. Invitationen udsendes i denne uge direkte til præsterne.


 

Tag med på BASIS

BASIS er BaptistKirkens 2-årige grunduddannelse i teologi, hvor du bliver inspireret og udviklet i din tro og får redskaber til at prædike, lede gudstjenester og fordybe dig.
BASIS er for dig, der allerede er i gang med en frivillig tjeneste – eller som godt kunne tænke dig at komme i gang.
Lasse Åbom, præst i Aarhus Baptistmenighed, står for uddannelsen og til september begynder et nyt hold på Sjælland som mødes seks lørdage i Korskirken i Herlev: 21. september, 19. oktober, 16. november, 11. januar 2025, 22. marts, 17. maj.
Tilmeld dig hos Lasse Åbom på mail: lasse@immanuelskirke.dk eller på dette link: https://forms.gle/pfpF5RV7tMm2Nx7J7 – inden 1. september.


 

Temadag for International Mission i Aarhus

Lørdag den 21. september 2024 fra 10.30 til 17.00 afholder BaptistKirkens internationale missionsudvalg temadag i Aarhus Baptistkirke.
På sommerstævnet fik du måske en lille forsmag på, hvad der begejstrer mange, og hvad der rører sig ude i verden. Nu har du chancen for at møde og høre endnu mere, når både BBU/DBS, Kvindenetværket og BaptistKirken fortæller om de mange aktiviteter, der foregår i Burundi, Rwanda, Myanmar, Honduras og Ukraine. Du kan melde dig til arrangementet enten ved at sende en mail til morten@baptistkirken.dk eller gå ind på Facebook og tilmelde dig. https://www.facebook.com/events/466952916064938?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D
På Facebook kan du også læse lidt mere om, hvad der sker på dagen.
Arrangement er gratis, men vi vil indsamle en kollekt i løbet af dagen til dækning af udgifter og arbejdet i øvrigt.


 

Gør som Odense og Nyrup

Ja og Sindal og Cafe Mandfred i Østervrå: Få besøg af Lise Emming Weber-Hansen.
Lise har netop afsluttet sin tjeneste for BaptistKirken, og vi sagde pænt tak for hendes store indsats i Rwanda og Burundi på sommerens stævne i Mariager. Det betyder, at Lise nu er her i landet, men hun er slet ikke færdig med Rwanda og Burundi. Lise har meget at fortælle om oplevelserne og aktiviteterne i de to lande. Det er derfor muligt at få besøg af hende hen over efteråret, enten i forbindelse med en gudstjeneste, et aftenmøde eller måske en formiddagssamling. Skriv til Lise og hør, hvad der er af ledige datoer i hendes kalender. Lise kan kontaktes på lise.emming@baptist.dk eller 2447 7405.


 

Kristendomsklasser

Der er lavet en oversigt over de fælles kristendomsklasser, der er i menighederne frem til næste sommer. Oversigten er udsendt til menighederne i dag. Den kan findes her.


 

Når krigen rammer…

Den ukrainske baptistpræst Fyodor Raychynets efterlod et stærkt indtryk på Sommerstævne ’24. Gennem undervisning og mange personlige samtaler formidlede Fyodor en stærkt personlig fortælling med fokus på det enkelte menneskes forhold til Gud, når krigen rammer. I sommerferien har webmediet baptist.dk bragt tre af Fyodors fortællinger og et interview, som Hanne Kiel har skrevet. Læs – eller lyt til – alle fire artikler på baptist.dk:
Tre fortællinger fra Bucha

Interview med Fyodor Raychynets: ”Når krigen bliver menneskers virkelighed”.


 

Boganmeldelse: Børnebiblen ”Den store historie”

”Årligt udkommer der nye børnebibler på det danske marked, og man kan måske få tanken, om der virkelig kan blive ved med at være behov for nye genfortællinger? Svaret er ’Ja’. Nye børnebibler bidrager med noget nyt, og det er også tilfældet med Den store historie Bibel…” Sådan indleder Louise Heldgaard Bylund sin grundige anmeldelse af en helt ny, omfangsrig og teologisk velfunderet børnebibel af den engelske teolog, forsker og tidligere biskop, N.T. Wright. Læs – eller lyt til – anmeldelsen på webmediet baptist.dkBoganmeldelse Den store historie Bibel.


 

Mindeord

”Bent Marcussen, Odense afgik ved døden lørdag 17. august i en alder af 86 år.
Bent Marcussen var revisor med eget firma i Odense, og han var også BaptistKirkens revisor i en årrække, men hans store interesse var teologi, og hans hjerte brændte for at forkynde Guds ord. Bent var lægprædikant i flere menigheder, og i ca. 30 år tjente han som ulønnet præst i Sydøstjyllandskredsen.
Det er med taknemmelighed, vi mindes Bents forkyndelse, hvor troen på Gud altid blev sat i relation til vores daglige liv.
Ære være Bents minde.”
Inger Klyver


 

Genstart2025 – følg nyheder og proces

På webmediet baptist.dk vedligeholder vi en samlet oversigt over alle artikler, der vedrører Genstart2025 – både ledelsens informationer og kommentarer.
Brug linket i toppen af baptist.dk eller spring direkte ind på siden.


 

”Lad os tale om tro”

Sammen med meget store dele af det samlede danske kirkeliv er BaptistKirken med i kampagnen ”Lad os tale om tro”. En række samtalevideoer, der kan bruges som inspiration til at tale om tro: I husgruppen, i menigheden, med venner, kolleger eller studiekammerater. I efteråret 2024 bliver kampagnen lanceret i offentligheden, men inden da, har du mulighed for at se videoerne og hente inspirationsmateriale på https://www.ladostaleomtro.dk/.

Vi forventer at udsende mere materiale om ”Lad os tale om tro” til alle menigheder i uge 36 eller 37. Materialet er til inspiration og brug ved lokale ”Lad os tale om tro”-arrangementer. Vi vil også meget gerne omtale lokale initiativer i Nyhedsbrevet eller på baptist.dk: Send blot en mail til info@baptistkirken.dk eller webredaktion@baptist.dk.